D000601033.JPG
[42/46]


Keywords:
Brauron

Caption:
Brauron. Behind the dining rooms of the stoa was a long, open-air corridor (visible in the center of the photo). Although this enclosed corridor/courtyard was built at the same time as the stoa, it had its own entrances at east and west. On the northern side of the corridor (right) was another long, narrow room or porch. The projecting square bases visible in the photo supported the roof of this room. In the middle of this room was a line of stone blocks each having a groove on its upper surface to hold a wooden board. Some scholars think that on these boards were displayed clothing of women who had died in childbirth. Another theory is that this room was used as stables, and that the boards were part of a long, wooden manger for horses (Themelis 1973; 2002). An inscription found during the excavations tells us that there were stables for horses in the sanctuary. View from the northeast. June 6, 2000.
 
d000601033.jpg
d000601034.jpg